Nationale Coverdag 17 mei - Cover in Beeld: covers en fotografie

Covertovenaar Rodrigo Sanchez (Metropoli) keynote op Coverevent

Coverdag 2016 verwelkomt dit jaar opnieuw meermalen bekroonde covermaker Rodrigo Sanchez van het magazine Metropoli, de zaterdagbijlage van de Spaanse krant El Mundo. Sanchez komt naar Amsterdam op 17 mei om zijn indrukwekkende reeks fabelachtige en indrukwekkende  covers persoonlijk toe te lichten. Dit jaar staat de Covermiddag in het teken van covers uiteraard, maar ook nadrukkelijk van fotografie en dus de kracht van het beeld als cover.


Komt dat zien: LINDA. Quote, PAPER, National Geographic
In tegenstelling tot andere jaren is de Coverdag aangenaam compact gemaakt in een aantrekkelijke middagsessie (13.00 – 18.00 uur met afsluitende borrel) met vijf sprekers. Naast de keynote Sanchez krijg je alles te horen en te zien van het coverbeleid en de rol van fotografie bij momenteel het succesvolste maandblad LINDA. Iebele van der Meulen (chef beeld en hoofredacteur van de specials) is sinds jaar en dag verantwoordelijk en betrokken bij de totstandkoming van elke cover.

Het bijtertje onder de zakenbladen, Quote, is 17 mei ook van de partij. Adjunct-hoofdredacteur Paul van Riessen komt samen met zijn beeldredacteur praten over de markantste en meest verkochte Quote covers, de mooiste fotoreportages in het blad en de veelbesproken en omstreden luchtfotografie! Hoofdredacteur Barbara van Beukering van PAPER vertelt je alles over de start en de status van dit digitale blad en uiteraard: hoe maak je digitaal een impactvolle cover?

Als er een magazine is waarin fotografie en coverbeleid hand in hand gaan, dan is het wel National Geographic. Elke uitgave is een display van imposante en overweldigende fotografie van onderwerpen vanuit elke uithoek van onze planeet. Hoofdredacteur Aart Aarsbergen van dit wondermooie magazine vertelt hoe en waarom.

Inspiratie en verbeelding
Op 17 mei aanstaande staan een middag lang covers en fotografie in de spotlight. Hoe komen bladenmakers, art directors en hoofdredacteuren tot een keuze voor de cover? Door wie worden zij geïnspireerd? Welke factoren spelen een rol bij de uiteindelijke coverkeuze? Welke creatieve grenzen worden in dat proces opgezocht en overschreden? En welke rol speelt fotografie? Zowel op de coevr als in het binnenwerk?

Beleef het mee en schrijf je vandaag nog in!
Discussieer mee met bekroonde topontwerpers uit binnen- en buitenland! Het Coverevent COVER IN BEELD  staat in het teken van bezieling, die nog eens extra wordt gevoed dankzij de enthousiaste dagvoorzitter Sjaak Hoogkamer, hoofdredacteur van MarketingTribune. Voor iedereen die inspiratie zoekt bij het maken van topcovers komt deze middag naar Amsterdam!

Voor wie is dit event bestemd?
» Art directors » Bladenmakers
» Hoofdredacteuren » Designers
» Vormgevers » Creatieven van gedrukte en digitale media (magazines, websites, apps)

Nieuws

Spreker Iebele van der Meulen | Linda

Nationale Coverdag - Nationale Coverdag 17 mei - Cover in Beeld: covers en fotografie

Vijf vragen aan Iebele van der Meulen, Creative Director voor LINDA.magazine bij Mood for Magazines

 

Lees meer...

Spreker Barbara van Beukering | PAPER

Nationale Coverdag - Nationale Coverdag 17 mei - Cover in Beeld: covers en fotografie

Barbara van Beukering (49) werkte na de School voor de Journalistiek bijna tien jaar bij de televisie. Ze maakte informatieve programma’s voor de Tros, de Avro en RTL 5. Daarna stapte ze over naar de bladenwereld en werd hoofdredacteur van achtereenvolgens AvantGarde, Blvd. en Volkskrant magazine.

Lees meer...

Spreker Aart Aarsbergen | National geographic

Nationale Coverdag - Nationale Coverdag 17 mei - Cover in Beeld: covers en fotografie

Aart Aarsbergen (1953) heeft sinds lang zijn lot verbonden aan National Geographic. Hij werd in 2001 hoofdredacteur van de Nederlandstalige editie van het Magazine. Sinds 2003 combineert hij deze functie met het hoofdredacteurschap van National Geographic Traveler. In 2015 kwam daar National Geographic Historia bij. Verder is hij verantwoordelijk voor de websites.

Lees meer...

Partners

mtcontent klein

 

mtlogo

 

Persgroep 

 

 

 

 

 

 

Sponsor

Logo 123rf