Beeldbepalende awards: Prix de C’Oeuvre en Cover van het jaar

Elk jaar wordt tijdens de Nationale Coverdag zowel de Prix de C’Oeuvre als de award voor de Cover van het Jaar uitgereikt. Bij de Prix de C’Oeuvre bepaalt een vakjury de winnaar, maar bij de Cover van het Jaar beslist het brede publiek wie met de eer mag gaan strijken.

Prix de C’Oeuvre
Voor de Prix de C’Oeuvre kan niet worden ingezonden. De jury, die op basis van voorkeuren een longlist samenstelt, beoordeelt de covers op basis van authenticiteit, creativiteit, oorspronkelijkheid, kwaliteit, uitstraling en de constante van deze factoren gedurende langere periode (twee tot drie jaar).

Uit deze longlijst selecteert elk jurylid tien mogelijke kanshebbers. De longlist wordt uiteindelijk teruggebracht tot een shortlist van tien titels waarvan de jury minimaal vijf nominaties selecteert. De jury kent aan de nominaties een ranking toe.
De vijf nominaties worden vervolgens voorgelegd aan ruim 250 professionals uit het vak. Iedereen kan zijn/haar eigen ranking bepalen. Deze ranglijst wordt gematcht met de lijst van de vakjury en levert een uiteindelijke winnaar op. De nominaties van de vakjury worden tijdig op het web gepubliceerd.

Insturen voor Cover van het Jaar 2014!
Voor de Cover van het Jaar 2014 worden uitgevers, producenten of art directors van gedrukte of digitale periodieken nadrukkelijk uitgenodigd tot uiterlijk 17 april aanstaande hun beste cover van 2014 in te sturen. Dit geldt dus voor uitgevers van consumentenperiodieken en vakbladen (geen custom media). Uit de inzendingen selecteert de jury vijf nominaties die begin mei bekend worden gemaakt. Vervolgens mag het publiek via deze website tot 13 mei online stemmen op deze vijf nominaties. De meeste stemmen bepaalt uiteindelijk de winnaar van de award voor de Cover van het Jaar.

Een inzending voor de Cover van het Jaar bevat: dit inschrijfformulier (volledig ingevuld) en de beste cover in highres uit het jaar 2014.
Dit kan o.v.v. Cover van het Jaar, worden gestuurd naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Partners

mtcontent klein

 

mtlogo

 

gpt

 

publish

 

graficus logo

 

PrintMatters

Sponsor

senefelder sponsor