Spreker Barbara van Beukering | PAPER

Nieuws

Barbara van Beukering (49) werkte na de School voor de Journalistiek bijna tien jaar bij de televisie. Ze maakte informatieve programma’s voor de Tros, de Avro en RTL 5. Daarna stapte ze over naar de bladenwereld en werd hoofdredacteur van achtereenvolgens AvantGarde, Blvd. en Volkskrant magazine.

 

Aan welke eisen moet een goede cover voldoen?
Een goede cover moet vooral uitnodigend zijn door het mooie, opmerkelijke of verrassende beeld.
Bij PAPER moeten we ook rekening houden met het feit dat meer dan de helft van onze lezers PAPER op z’n smartphone leest en dus wordt de cover piepklein vertoond. Om die reden kan er maar één tekst leesbaar op staan en moet het beeld rustig en kraakhelder zijn.

favoriet barbara beukering small
Wat was je mooiste cover en waarom?
Het unieke aan PAPER is de ‘kiosk': de verzamelplaats voor de afgelopen dertig edities van PAPER. Daarop kun je heel mooi zien hoe afwisselend onze cover zijn. De kracht zit hem in de afwisseling en de diversiteit. Ik vind de kiosk van PAPER echt een streling voor het oog.

Op welke titel ben je stiekem jaloers vanwege de mooie covers?
NobleRot, een tijdschrift over wijn, is niet alleen mijn lievelingstijdschrift maar heeft ook geweldige covers. En natuurlijk The Gentlewoman en Fantastic man, de prachtbladen van mijn voorganger bij Blvd, Gert Jonkers

Hebben bladen nog toekomst?
Tuurlijk, hebben bladen toekomst, wat een gekke vraag. Mensen zullen altijd behoefte aan bladen hebben, ter ontspanning, inspiratie en informatie. Of de bladen nog lang op papier uitgegeven zullen worden, is de vraag. Dat is ook de reden dat ik PAPER heb bedacht:het is echt een digitaal medium, maar het heeft de rust en de esthetiek van een papieren glossy.

Wat ga je in het kort vertellen 17 mei en waarom moet iedereen komen kijken en luisteren?
OP 26 mei bestaan PAPER precies een jaar en dat is een mooi moment om terug te blikken. Het was het eerste dagelijks betaalde digitale magazine van Nederland en het afgelopen jaar was een groot avontuur waarvan we veel geleerd hebben. Aangezien we allemaal, hoe je het wendt of keert, op een gegeven moment de overstap naar digitaal zullen moeten maken, is het nuttig om naar het eerlijke verhaal over de oprichting van PAPER te komen luisteren.

Partners

mtcontent klein

 

mtlogo

 

Persgroep 

 

 

 

 

 

 

Sponsor

Logo 123rf